Ilmanvaihtojärjestelmä tulee huoltaa määräajoin. Koneellinen ilmanvaihto ei toimi hyvin, jos sen suodattimia ei vaihdeta ja kanavistoa puhdisteta säännöllisesti.

Kanaviston puhdistaminen tulisi tehdä n 10 v vuoden välein ja suodattimet on hyvä vaihtaa kahdesti vuodessa. Jos asunto sijaitsee ruuhka-alueella, vaihtotarve voi olla tiheämpikin. Muista myös liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistus.

Teemme puhdistustyöt mekaanisella harjauksella ja alipaineistuksella. Ilmanvaihtoa ei tule sulkea kokonaan. Puutteellinen ilmanvaihto voi aiheuttaa kosteuden kertymistä asuntoon ja johtaa homeongelmiin ja rakenteiden kosteusvaurioihin. Nyrkkisääntö on että ilmanvaihto on liian pieni, jos kosteus tiivistyy peiliin ja jos hyvin lingottu pyykki ei kuivu alle vuorokaudessa. Katossa tai seinässä olevat ilmanvaihdon venttiilit voit pestä kun otat venttiilin pois ulkoreunasta vääntäen etkä muuta venttiilin keskellä olevan säätöosan säätöjä. Hyvä myös seurata että ilmanvaihtokoneen raitisilmasäleikkö pysyy puhtaana.

Ennen puhdistusta
Raitisilmasäleikkö ennen puhdistusta.
Raitisilmasäleikkö puhdistuksen jälkeen
Raitisilmasäleikkö puhdistuksen jälkeen.